Guide - Hvordan lægger jeg mit klinkegulv?

Hvis du selv vælger at lægge dit nye klinkegulv, eller at sætte dine vægfliser op, er det i første omgang en god ide at rådføre dig med en fagmand.

Der er mange forskellige regler og bestemmelser, når det drejer sig om at lægge klinker eller sætte vægfliser op. Især i vådrum er der rigtig mange forholdsregler, og specielt her er det oftest en god ide at få professionelle til at lægge gulvet.

 

Før du går i gang med lægningen af klinkerne, er det vigtigt at tjekke om det er de rigtige klinker du har fået, da det er for sent at reklamere, når først klinkerne er lagt.

Inden du går i gang med at montere sine nye klinker, hvad enten det er på væg eller gulv, skal du altid kontrollere om underlaget er i orden og om der gælder nogle særlige regler for underlaget. Når dette er kontrolleret og i orden, renses overfladen for støv og fedt, da urenheder i underlaget kan medvirke til at klinkerne ikke får en god nok vedhæftning.

Ligeledes er det også en god ide at åbne flere pakker, og dermed blande flere pakker, da der kan forekomme afvigelser i farvenuancer og format.

 

Efter nedlægning skal klinkerne rengøres, så de er fuldstændig fri for nogen form for snavs og fugeslør, herefter er det en god ide at vaske det færdige klinkegulv med et plejemiddel, der er beregnet til gulvet. Et glaseret klinkegulv er meget nemt at holde rent. Det kan fejes eller støvsuges, og i den daglige rengøring kan det vaskes med et universalrengøringsmiddel.

Har man valgt klinker, der ikke er glaserede eller som er af natursten, skal man være opmærksom på, at nogle typer skal mættes med et specielt middel til denne type gulv, inden det tages i brug. Det er en god ide lige at spørge om råd, der hvor du har købt dine klinker.