Slidstyrke for glaserede klinker

Slidstyrke for glaserede klinker i sortimentet ved FlotteGulve.dk - Her kan du se hvad de forskellige kategorier betyder.

Slidstyrken EN ISO 10545-7

Slidstyrken handler om hvor modstandsdygtig overfladen på klinkerne er overfor slid.

For glaserede klinker er PEI testen brugt til at vise, hvordan overfladen reagerer på cirkulerede bevægelser forårsaget af en maskine.

Slidstyrken er dybt afhængig af hvilken slags materiale, der er med til at slide på overfladen, f.eks. om det er vand, sand eller mudder. Disse er klassificeret i 5 kategorier med udgangspunkt i de områder overfladerne befinder sig i.

 

PEI I / Klinker i slidgruppe 1, let trafik: Klinkerne i denne gruppe befinder sig almindeligvis i badeværelser, gulve som væg i privatboliger.

 

PEI II / Klinker i slidgruppe 2, moderat trafik: Disse klinker kan bruges indendørs i privatboliger, dog ikke i områderne som f.eks. køkken, indgange, trapper og andre områder som er udsat for slid.

 

PEI III / Klinker i slidgruppe 3, moderat til tung trafik Disse klinker kan bruges overalt i privatboligen eller i en butik med let trafik af folk. Det eneste sted de ikke er anbefalet er på meget befolkede områder, som f.eks. Banker og restauranter.

 

PEI IV / Klinker i slidgruppe 4, tung trafik. Klinker, der er kvalificeret i gruppe 4 kan bruges i alle beboelsesområder og alle forretninger. Disse klinker er endda slidstærke nok til at blive brugt i butikscentre.

 

PEI V / Klinker i slidgruppe 5, ultra hård trafik. Slidgruppe 5 klinkerne er de mest slidstærke der findes og de kan bruges stort set alle steder. Selv arealer hvor behovet er ekstremt slid.