Flotte gulve med den rette pleje og vedligeholdelse

Der er stor forskel på hvad og hvor meget du skal gøre for at dine flotte gulve bevarer deres smukke udseende i mange år fremover.

Nogle gulvtyper kræver ingen vedligeholdelse udover ganske almindelig rengøring mens andre har behov for ekstra pleje, hvis de skal bevare deres udseende.

I denne guide kan du kort læse om, hvilken pleje de forskellige gulvtyper kræver og få nogle overordnede tips til, hvordan du bedst muligt bevarer dine flotte gulve.

Generelt for alle gulvtyper

Selvom der er stor forskel på de forskellige gulvtyper er der nogle generelle ting du kan være opmærksom på og gøre, uanset hvilke gulve du har i dit hjem.

Et af de mest simple tiltag du kan tage for at beskytte dine flotte gulve er at anvende dørmåtter ved alle døre, hvor der er adgang til udendørsarealer. Det gælder i særdeleshed for trægulve og gulvtæpper, der har behov for at blive beskyttet for våde sko og lignende. Men det gælder også andre gulvtyper, da disse eksempelvis kan blive ridset af småsten der slæbes med ind.

Af samme årsag kan det være en god ide at begrænse brugen af udendørssko indenfor og at feje eller støvsuge, hvis du ser, at der ligger småsten eller lignende på gulvet.

Har du en anden gulvtype end gulvtæpper, vil det være en god ide at beskytte gulvet ved at sætte filtdupper under stole og borde, så disse ikke ridser gulvet.

Trægulve

Ved trægulve består den almindelige rengøring af fejning eller støvsugning suppleret af gulvvask efter behov. Ved gulvvask af trægulve er det vigtigt at bruge en hårdopvredet klud eller moppe og en egnet sæbe.

Det er belejligt at gribe universalrengøringen der allerede står i skabet, men det er en dårlig ide, især hvis du har et olieret trægulv, da universalrengøringen blandt andet er lavet til at fjerne fedt og du derfor vil fjerne noget af den olie som beskytter dit flotte gulv.

Udover rengøring vil et olieret trægulv have behov for at få olie, når det begynder at tørre ud. Både olierede og lakerede trægulve vil desuden have godt af at blive behandlet med plejemidler.

Salgskonsulenterne hos FlotteGulve.dk rådgiver dig gerne, så du får valgt produkter, som passer til dit trægulv.

Gulvtæpper

Gulvtæpper er forholdsvis praktiske i forhold til rengøring, da de kun kræver regelmæssig støvsugning. Til gengæld bliver det en smule mere kompliceret, hvis der først kommer pletter, da pletbehandling afhænger meget af, hvad der har skabt pletten.

Generelt om pletter på gulvtæpper kan man sige, at det handler om at reagere så hurtigt som muligt. I vores Guide til hvordan du fjerner pletter kan du læse mere om både førstehjælp til gulvtæpper og hvordan forskellige pletter skal behandles, hvis ikke førstehjælpen løser problemet.

Laminat, vinyl og keramiske klinker

Laminat, vinyl og keramiske klinker er tre gulvtyper der er meget praktiske, da ganske almindelig rengøring er det eneste de kræver. Alle tre gulvtyper kan blive ridsede og miste deres flotte udseende, hvis småsten eller lignende slæbes henover gulvet, derfor er det vigtigt jævnligt at feje eller støvsuge, da risikoen for ridser på den måde mindskes.

Når der opstår pletter på gulvet eller gulvet bare generelt blive snavset, så kan gulvet vaskes med en klud eller moppe. En hårdtopvreden klud er knap så vigtig som ved trægulve, men generelt er det en god ide ikke at bruge for meget vand og ved laminatgulve kan vandet i værste fald trække ned i samlingerne mellem de enkelte brædder, hvilket kan skade gulvet.

Også ved disse gulvtyper kan der være rengøringsmidler, der kan skade dit flotte gulv, så er du tvivl er du altid velkommen til at kontakte FlotteGulve.dk på tlf.: 97 25 25 47 eller via info@flottegulve.dk