Guide - Valg af mosaikker

Farve, mønster og størrelse... Der er mange muligheder inden for mosaik og det er faktisk kun fantasien der sætter grænser. Her kan du læse lidt om, hvad du skal være opmærksom på inden du vælger mosaik.

 

Mosaikker har en historie, der går langt tilbage i tiden, og man mener de først kendte mosaikker stammer helt tilbage til 700 – f.kr. og var lavet i farvede natursten.
Op gennem tiden, har mosaikkerne udviklet sige mere og mere, hvad angår materiale, farver og størrelser. Når man taler om mosaik, taler man om små sammensatte småsten eller glasstykker, der fastgøres til et underlag.

Mosaikker er blevet meget populære som et supplement til eksempelvis klinker. Her bruges mosaikkerne til, at pynte rummet lidt ekstra og give det lidt mere karakter og personlighed.

Mange bruger også mosaikkerne som evt. bordplade i sofabordet, eller som stænkplade foran komfuret. Mulighederne er mange, så det er lige med at spore sig ind på, hvad du godt kunne tænke sig.

Da mulighederne som sagt er mange, så kan det også gøre valget svært, når de rigtige mosaikker skal vælges.

Har du noget det skal passe til skal man selvfølgelig tage hensyn til det. Er du til det klassiske og rolige udtryk, eller tør du godt lige give den lidt ekstra med lidt farve. Det kan være et svært valg, men effekten af mosaikker er kæmpe stort, og det udsmykker rummet på en hel særlig måde.

Farvevalg

Som udgangspunkt råder vi dig til at vælge en farve, som du ikke lige bliver alt for træt af med det samme, da udskiftning af mosaik og fliser ikke er noget man bare lige gør. Derfor er det en rigtig god ide, at vælge noget du er sikker på, at du også kan lide om flere år.
 

Er du lidt mere vovet, og ønsker at bruge mosaikkerne til at skabe en bestemt stemning, eller at skabe opmærksomhed et bestemt sted i rummet, så findes der rigtig mange smukke mosaikker i alverdens farver.

Materialevalg

Mosaikker bliver også lavet i forskellige materialer som eks. glas, stål, marmor, skiffer, natursten eller en blanding af flere forskellige materialer, hvilket igen er med til at skabe forskellige og flotte udtryk.

Glas, stål og natursten er blot nogle af de materialer, som er meget populære at anvende i forskellige kombinationer.

Hos FlotteGulve.dk har vi et stort udvalg af mosaikker i mange smukke designs, dem finder du her.