Akustikpaneler - FAQ

Akustikpaneler bliver i disse år mere og mere populære og med god grund, akustikpaneler er nemlig en effektiv metode til at forbedre lydakustikken i et lokale, hvilket i den grad forbedrer indeklimaet og gør, at det er mere behageligt at opholde sig i rummet. Her kan du få svaret på nogle af de oftest stillede spørgsmål om akustikpaneler. Er du på udkig efter et akustikpanel, så finder du hele vores sortiment her.

Hvilke akustikpaneler er bedst? 

Hvilke akustikpaneler, der er bedst er svært at svare på, da nogle akustikpaneler både kan købes med og uden ekstra lyddæmpning. Det gælder eksempelvis de effektive akustikpaneler fra danske AcuWood, der kan købes her på FlotteGulve.dk. Tilvælges 20 mm ekstra akustikdæmpning, så er disse over 50 % lyddæmpende. 

Hvor effektivt et akustikpanel, der er behov for afhænger i høj grad af, hvor akustikpanelet skal opsættes. I en ganske almindelig bolig vil ekstra akustikdæmpning kun være nødvendig, hvis der er ekstra støjende elementer i hjemmet. Til travle erhvervsformål derimod vil det ofte være en rigtig god ide at vælge ekstra akustikdæmpning. 

Hvordan sætter man akustikpaneler op? 

Hvordan akustikpaneler skal monteres kan variere fra panel til panel, det er derfor vigtigt at du følger den vejledning, der følger med akustikpanelet. 

I denne PDF kan du se, hvordan vores eget akustikpanel skal monteres. 

Kan man skære i akustikpaneler? 

Nogle akustikpaneler kan du let selv tilskære, så de passer ind, der hvor de skal anvendes, ved andre akustikpaneler har du mulighed for at få dem leveret i præcis de mål du har behov for. 

Hvad er akustikpaneler lavet af? 

Akustikpaneler kan være fremstillet i forskellige materialer og består generelt af en baggrund der er beklædt med en stofdug samt lameller, der har en overflade i folie eller finér. Lamellerne bryder lyden og stofdugen gør, at den ikke reflekteres. 

Hvordan skrue man akustikpaneler op? 

Ved de fleste akustikpaneler skrues panelerne fast gennem baggrunden og da denne ofte er sort vil det være en god ide at anvende sorte skruer, da disse vil være langt mindre tydelige end skruer i metalfarver.