Hvad koster et nyt gulv?

Står du midt i at skulle købe et nyt gulv? Vil du gerne have et overblik over prisen? Lad FlotteGulve.dk hjælpe dig med at danne dig et overblik.

Hvad koster et nyt gulv?

Der er mange faktorer der spiller ind i forbindelse med udregning af en eventuel pris på et gulv. Der er selvfølgelig nogle faktorer der spiller en større rolle end andre og dem vil vi gøre vores bedste for at belyse nedenfor.

Har materialet nogen betydning for prisen på et gulv?

Materialet har uden tvivl en kæmpe betydning for prisen, da der er mange forskellige slags materialer og gulve, disse svinger meget i prisklassen. Et lille udpluk af gulvtyper er f.eks. laminat, vinyl, klinker, tæpper, trægulve og mange flere. 

Prisklassen er sat alt efter hvilken kvalitet gulvet er i, hvilken type gulv det er og hvilken størrelse gulvpladerne har. Så før en pris kan fastsættes er det vigtigt at man ved hvilket specifikt gulv man vil have, samt hvor meget af gulvet man har brug for.

Kan jeg selv lægge et nyt gulv?

Ja, det kan du i princippet godt, men det afhænger igen af hvilken form for gulv du har interesse i. Er det et gulv der skal fuldlimes anbefaler vi at man får en professionel til det, da det er en større proces og godt kan være et omfattende stykke arbejde. Er det til gengæld et laminat eller vinylgulv, så vil det godt kunne lade sig gøre at lægge selv, dette kræver snilde, men følger man læggevejledningen skulle dette sagtens kunne lade sig gøre. Læggevejledningen ændrer sig, alt afhængigt af hvilket gulv du køber.

Hvad koster det at få lagt et nyt gulv?

Nogle gulve kan du sagtens selv installere, også uden at have erfaring fra tidligere, alt i mens der er andre gulve, som vil kræve en professionel montør.

Dernæst skal der ses på hvilken installations metode der skal benyttes. Hvis det kræver professionelle montører, så aflønnes de forskelligt. Det kan være du skal betale pr. Time, pr. Kvadratmeter gulv der skal lægges eller også kan du i de fleste tilfælde få en fast pris for hele det stykke arbejde der skal udføres.

Det er derfor vigtigt at finde ud af om man selv vil lægge gulvet, eller om der skal en montør til, før en pris vil kunne udregnes.

Har vedligeholdelsen en påvirkning på prisen?

Hvis du gerne vil have en ide om hvad gulvet kommer til at have af udgifter løbende, så vil det være en god ide at se på vedligeholdelse. Laminat behøver eksempelvis ikke andet end en almindelig rengøring, hvor i mod olierede trægulve kræver en del mere pleje.

Hvad med kvaliteten?

At være prisbevidst og købe det billigste gulv, er altid fristende. Men når det kommer til laminatgulve, så hænger prisen og kvaliteten almindeligvis sammen. Vælger man en højere kvalitet på gulvet, så vil det også give gulvet en stærkere slidstyrke og længere levetid, et gulv der er ekstra slidstærkt holder sig pænere med årene. Så på længere sigt kan det være billigere at købe et dyre gulv.

Skal du have nyt gulv?

FlotteGulve.dk er et godt sted at begynde, da personalet har mange års erfaring indenfor gulvbelægning. Du kan altid ringe til kundeservice på tlf. 97252547, eller besøge FlotteGulve.dk i Ikast, Aarhus eller Søborg.