Kan man male sit parketgulv?

Kan man male sit parketgulv?

Ja, det kan man ofte! Det kan i mange tilfælde give gulvet et helt andet udtryk hvis man vælger at male det. Forarbejdet SKAL bare være i orden. Se vejledning længere ned.

Hvad skal jeg være opmærksom på når jeg maler mit parketgulv?

Der er nogle ting du skal være opmærksom på når du vil male dit parketgulv og det er at gulvet aldrig helt vil blive det samme. Det naturlige trælook vil være svært at få tilbage medmindre gulvet er har et tykt slidlag og kan tåle at blive slebet i bund.

Hvad er fordelene og hvad er ulemperne?

Der vil altid være fordele og ulemper ved at renovere noget eksisterende. Her er en liste over nogle af de fordele og ulemper der kan være ved at male dit parketgulvet.

Fordele:

  • Et mørkt rum kan få et lysere præg.
  • Hvis der er mange huller i dit gulv, vil du kunne gøre det ensartet ved at male det.
  • Du undgår for meget slibning af dit gulv.

 

Ulemper: 

  • Det kan tage op til 3 uger at få malingen til at hærde.
  • Du vil ikke kunne vaske dit gulv ned med en skuresvamp der er for ru.
  • Hvis ikke forarbejdningen er gjort godt nok, så vil der kunne forekomme afskalning.

Kan man male alle slags parketgulve?

Det er ikke alle slags gulve, som man bør male. De bedste gulve at male er ubehandlet fyrretræ. Tunge og mere eksotiske træsorter, som f.eks. Wenge og Merbau, bør man ikke male pga. at træet ofte indeholder mere olie og det kan medfører at malingen ikke sidder lige så godt fast, eller at olien siver op igennem malingen.

Er der alternativer til at male et parketgulv?

Der er mange alternativer til at male sit parketgulv. Her hos FlotteGulve.dk har vi mange slags gulve, som vil kunne være et godt alternativ.

Vinylgulve: Vinylgulve kan du få i mange forskellige afskygninger. Der er både højglans, klinkelook, ensfarvede vinyler og vinyl i plankegulv look.
Du kan se vores flotte vinylgulve her.

Laminatgulve: I vores laminat kategori, kan du også finde gode alternativer. Et laminatgulv, kan både findes i hvid, grå, sort og sågar som et flot rødt gulv.
Du kan se vores udvalg her.

Ønsker man at male sit gulv fordi at der mangler farve i hjemmet, vil løse tæpper også altid være et rigtig godt bud på et alternativ til at male parketgulvet. Vi har mange forskellige slags tæpper, som kan bruges.

 

Der findes også efterhånden et stort udvalg af parket, der er overfladebehandlet med en tonet olie eller lak, så måske findes der allerede et parketgulv med netop det udtryk du ønsker. Du kan se vores sortiment af parketgulve her.